Domotica aanbod

Verlichting

Het is algemeen geweten, verlichting bepaalt grotendeels de sfeer. Ben je op zoek naar een gezellige en huiselijke sfeer voor je woonkamer of vraagt die ruimte net een zakelijke sfeer? Wens je veel licht in die kamer of wordt deze ’s avonds omgebouwd tot een ware home cinema? Domotica biedt talrijke mogelijkheden voor elke ruimte. Met handige sensoren en druktoetsen wordt verlichting volledig naar je wensen geregeld… Lees meer over verlichting

Energie

Domotica, duur? Nee, hoor. Door gebruik te maken van domotica ga je juist energie besparen! Lichten, rolluiken, verwarming, …alles wordt geregeld door sensoren, drukknoppen of vooraf ingestelde informatie. Zo blijven er geen lichten branden wanneer er niemand aanwezig is en wordt de verwarming automatisch in- en uitgeschakeld naar jouw behoeften. Je energiefactuur zal dus niet de hoogte ingaan… integendeel.

Levenskwaliteit

Met domotica win je niet enkel tijd, maar verhoog je ook je comfort en levenskwaliteit. Het systeem waarmee domotica werkt, is zo intelligent ontworpen dat je met één schakelaar al je domotica in huis of op kantoor kan bedienen. Zo kan je bijvoorbeeld met een druk op de TV-knop, zowel de verlichting als de audio- en televisie apparatuur ectiveren. Deze apparaten passen zich aan aan de sfeer die jij wenst voor een rustig avondje TV kijken.

Veiligheid

Buiten in het zorgen voor een verbeterde levenskwaliteit, speelt domotica ook een belangrijke rol op vlak van beveiliging van je woning of kantoor. Zo bestaan er niet enkel videosystemen om inbraak te detecteren, maar kan er via domotica ook aan gas-en branddetectie worden gedaan. Het systeem contacteert dan zelf de juiste hulpdiensten en brengt je op de hoogte van de situatie.


Rolluiken & zonneschermen

Rolluiken en zonneschermen kunnen ook via domotica geregeld worden. Domotica kan ervoor zorgen dat deze vanop een afstand kunnen worden ingeschakeld of dat je de sensoren laat bepalen wanneer zonneschermen of rolluiken bediend moeten worden. Zo hoef je het je op een zonnig terras niet te beklagen dat je vergeten bent de zonnenschermen dicht te doen of hoef je tijdens een vakantie de buren niet in te schakelen om je rolluiken te bedienen.

Verwarming en koeling

Domotica zorgt er ook voor dat je verwarming of airconditioning zich aanpast aan je specifieke leef- en werkomstandigheden. Je zal het dus niet langer te warm of te koud hebben in je woning of kantoor, ook niet wanneer je terugkeert na een verlof of zakenreis.